dilluns, 27 d’agost del 2007

Viatge a Taizé

El febre de 2006 vam anar a Taizé (França) amb un grup de nois i noies del Col.legi Pare Manyanet de Barcelona, per iniciativa del meu gran amic Oscar, un sacerdot colombià. Va ser una expèriència increible, d'aquelles que es recorden tota la vida.
*

A l'entrada de Taizé
*

Interior de l'església.

Per qui no sàpiga què és això de Taizé això està estret de la pàgina web de la comunitat:

Taizé es troba a França, al sud de la Borgonya. És allà on el germà Roger va fundar en 1940 una comunitat ecuènica internacional. Els germans es comprometen per a tota la vida en el compartir dels béns materials i espirituals, el celibat i a una gran simplicitat de vida. Avui la comunitat reuneix a un centenar de germans, catòlics i de diversos orígens evangèlics, de més de vint-i-cinc nacionalitats.
En el cor de la vida quotidiana a Taizé, hi ha tres moments d'oració comuna. Els germans viuen del seu treball. No accepten cap donació, ni regals per a ells mateixos. Alguns dels germans viuen en petites fraternitats entre els més pobres.
Des de finals dels anys 1950, milers de joves van començar a venir a Taizé per participar en les trobades d'oració i reflexió, setmana rera setmana. Així mateix, alguns germans de Taizé realitzen visites i animen trobades a Àfrica, Amèrica del Nord i del Sud, a Àsia i a Europa, com part d'una "peregrinació de confiança a través de la terra".
*
I si algú vol saber més: